NARVESEN KAVA – 100% EKOLOGIŠKA!

NARVESEN line

NARVESEN KAVA – 100% EKOLOGIŠKA!

NARVESEN line

Naujo koncepto Narvesen su Caffeine kavos dalimi

Šiuo metu turime net šešias atnaujinto koncepto NARVESEN prekybos vietas, kuriose lankytojai ras šiuolaikinį interjerą, miesto žmogaus lūkesčius atspindintį meniu ir galės patys tapti baristomis bei pasigaminti mėgstamos ekologiškos CAFFEINE kavos. Kavą galima pagardinti pasirinktais sirupais bei grietinėle, o mėgstantiems atsigaivinti siūlome pasimėgauti šalta kava.

LOKACIJOS:

  • PC CUP, Vilnius MAP
  • PC AKROPOLIS, Vilnius MAP
  • PC AKROPOLIS, Klaipėda MAP
  • Molėtų pl. 8, Vilnius MAP
  • Vilniaus geležinkelio stotis MAP
  • Katedros aikštė MAP
Atnaujinom kava

Atnaujinom kavą – Paragauk!

Dabar kava su ekologiška Caffeine pupa.

KAS YRA EKOLOGIŠKA KAVA IR KUO JI YPATINGA?

Ar žinojote?

  • Kiekvieną dieną visame pasaulyje yra išgeriama virš dviejų milijardų puodelių kavos.
  • Iš visos pasaulyje užauginamos kavos, skaičiuojama, kad tik iki 5% yra ekologiška.
  • Kavamedžiai užaugina uogas, kurias apibūdiname kaip ,,vyšnias”. Kai uoga tampa raudona, ji būna nuskinama ir uogos sėkla yra ta mums visiems pažįstama kavos pupelė.
  • Kavamedžiai yra laistoma tik lietumi, kavos derlius yra labai priklausomas nuo klimato sąlygų. Kavai auginti reikia šlapių ir sausų sezonų, kurie tampa nebeprognozuojami dėl klimato kaitos, ir kava subręsta ne laiku, derlių taip pat gadina kenkėjai.
  • Europoje populiariausia yra ,,arabika“ kavos rūšis, kuri yra ypač jautri klimato kaitai.
  • Stiprėjant klimato kaitai, mums gali tekti gerti kitų rūšių kavą, prie kurios mes nesame pratę.

Ekologiškos kavos auginimas

Kasmetinės prognozės rodo, kad ekologiškos kavos poreikis auga dvigubai. Pagrindinis ekologiškos kavos ypatumas yra jos auginimo procesas. Neekologiškai kavai auginti yra naudojami pesticidai, kurie yra laikomi toksiškais ir gali kenkti žmonių sveikatai. Tuo tarpu ekologiška kava yra auginama be pesticidų ir sintetinių trąšų. Ekologiškos kavos ūkiai taip pat sukuria ir palaiko natūralias, tvarias ekosistemas. Pavyzdžiui, medžiai, kuriais būna apsodinami kavos ūkiai meta šešėlius ant kavamedžių, reguliuodami temperatūrą. Medžių šaknys taip pat padeda reguliuoti vandens kiekį dirvožemyje, o medžiuose apsigyvenantys paukščiai valgo vabzdžius nuo kavamedžių. Toks tvarus ūkininkavimas nenualina aplinkinės gamtos. Visa kavos gamybai reikalinga įranga gali būti naudojama tik ekologiškai kavai, ten negali patekti nė žiupsnelis neekologiškos kavos. Ekologiškos kavos kokybė yra tikrinama kelis kartus, ir jeigu per patikrinimą būna randami bent mažiausi cheminių medžiagų elementai, kava nebūna priimta. Todėl, ūkininkai užtikrina, kad jų auginama ekologiška kava yra aukščiausios kokybės.

Tvarus ūkininkavimas

Neekologiškos kavos auginimas daro žalą aplinkai, kurioje kavai augti darosi sunkiau, todėl pasaulyje kavos kiekis mažėja. Tuo tarpu ekologiškos kavos gamyba apsaugo žemę nuo erozijos ir užtikrina kavamedžių ir kitų augalų gyvavimą. Todėl, ekologiška kava galės kompensuoti ilgainiui susidarantį kavos trūkumą. Ekologiška kava yra tvari ne tik aplinkosaugine prasme – ji užtikrina piniginę kompensaciją kavos ūkininkams, jeigu tų metų derlius būna mažiau vykęs. O ūkininkai sako, kad nors ekologišką kavą auginti yra brangiau, tai apsimoka, nes taip augindami kavą jie nedaro žalos aplinkai. Vis dėlto stiprėjanti klimato kaita turi didelę įtaką kavos auginimui, todėl norint užtikrinti kavos kokybę ir tiekimą, svarbu sukurti geriausias sąlygas tiek kavos ūkiams, tiek jų ūkininkams.

MĖGAUKITĖS MŪSŲ KAVA SU LOJALUMO PROGRAMA

Kas 5-ta kava dovanų.
Išskirtiniai pasiūlymai tik lojalumo programos nariams visose Narvesen parduotuvėse.